top of page

Ik en mijn wereld op de Paperclip

Bijgewerkt op: 6 nov. 2022

Deze week gestart met een nieuwe groep kinderen te begeleiden op de basisschool De Paperclip. De vorige groep hebben we vanuit Bocah Donya 9 weken begeleid.

Voor Kindcentrum De Paperclip mag Bocah Donya in samenwerking met Marlies Pfann en Esther Koster een mooi project uitvoeren; “Ik in mijn wereld”


Vanuit De Paperclip zijn ze na de eerste lockdown gaan brainstormen hoe kinderen van de school extra ondersteuning kunnen krijgen. Duidelijk werd dat de lock down voor veel kinderen en ouders een periode was waarin de school erg werd gemist.


Het project is gericht op het versterken van het sociaal emotioneel welzijn van de kinderen. Het doel is hiermee het vermogen tot hun cognitieve ontwikkeling te optimaliseren, zodat de kinderen beter tot hun recht komen.


Tijdens de evaluatie gesprekken met de ouders en kinderen hebben we mooie reacties teruggekregen. Een meisje zei:” ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen”.Een ander meisje zei:” ik heb geleerd minder snel boos op andere kinderen te reageren. Met de ouders is besproken of er eventueel nog extra ondersteuning voor het kind nodig is. We hebben serieuze onderwerpen besproken met de kinderen maar ook erg leuke activiteiten gedaan.

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn opnieuw ingekocht voor jeugd bij de gemeente Alkmaar en omstreken. We zijn nu ook WMO ingekocht bij de gemeente Alkmaar en omstreken en voor de basis GGZ. Wat betekent dat we binnen Bocah Dony

bottom of page