Ik en mijn wereld op de Paperclip

Deze week gestart met een nieuwe groep kinderen te begeleiden op de basisschool De Paperclip. De vorige groep hebben we vanuit Bocah Donya 9 weken begeleid.

Voor Kindcentrum De Paperclip mag Bocah Donya in samenwerking met Marlies Pfann en Esther Koster een mooi project uitvoeren; “Ik in mijn wereld”


Vanuit De Paperclip zijn ze na de eerste lockdown gaan brainstormen hoe kinderen van de school extra ondersteuning kunnen krijgen. Duidelijk werd dat de lock down voor veel kinderen en ouders een periode was waarin de school erg werd gemist.


Het project is gericht op het versterken van het sociaal emotioneel welzijn van de kinderen. Het doel is hiermee het vermogen tot hun cognitieve ontwikkeling te optimaliseren, zodat de kinderen beter tot hun recht komen.


Tijdens de evaluatie gesprekken met de ouders en kinderen hebben we mooie reacties teruggekregen. Een meisje zei:” ik heb geleerd om meer voor mezelf op te komen”.Een ander meisje zei:” ik heb geleerd minder snel boos op andere kinderen te reageren. Met de ouders is besproken of er eventueel nog extra ondersteuning voor het kind nodig is. We hebben serieuze onderwerpen besproken met de kinderen maar ook erg leuke activiteiten gedaan.

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Ook in de regio Den Helder zijn wij vanaf 1 juli 2021 ingekocht als jeugdzorg en jeugdzorg extra Clienten kunnen doorverwezen worden in deze aangesloten gemeentes naar ons Wij werken samen met meerder

Wij zijn in de regio Hoorn per 1 mei gecontracteerd voor jeugdzorg in de diverse categorieën. Clienten kunnen doorverwezen worden in deze aangesloten gemeentes naar ons. Wij werken samen met meerdere

Wij zijn door de regio Alkmaar sinds maart 2021 geaccepteerd als jeugdhulp verlener Wij staan in de jeugdgids van deze regio Clienten kunnen doorverwezen worden in deze aangesloten gemeentes naar ons