top of page

Tasar Isskreah uit Noord-Scharwoude is genomineerd als ’beste nieuwkomer’.

Tasar Isskreah uit Noord-Scharwoude is één van de genomineerden voor de tweede editie van de ’Beste Nieuwkomer Spotlight Awards 2023’. In totaal zijn er 26 genomineerden, waaronder duurzame ondernemers, wereldverbeteraars, kunstenaars en documentairemakers.

De awards zijn in het leven geroepen om nieuwkomers die hier nog maar kort zijn, maar vol veerkracht, ambitie en talent Nederland nóg mooier maken, onder de aandacht te brengen. Initiatiefnemer is Merhrnoesh Forouzandeh uit Zuid-Scharwoude. Ze werkt voor BNN/VARA en kwam zelf op 8-jarige leeftijd met haar ouders als vluchteling uit Iran naar Nederland.


Tasar Isskreah uit Noord-Scharwoude is nu één van de genomineerden. Nadat de Syrische met haar twee zonen naar Nederland kwam, leerde ze binnen drie jaar Nederlands, haalde ze haar Staatsexamen en haalde ze haar bevoegdheid voor docente. Ze werkte als docent Engels. Ook tolkt ze bij Vluchtelingenwerk Nederland. Momenteel werkt ze als mediator nadat ze ook enige tijd geprobeerd heeft om vanuit huis pannenkoekpakketten te verkopen met hartige Syrische toppings. Tevens schreef ze een boek over haar leven met de titel: ’De gouden littekens van mijn hart’.

Isskreah is blij met haar nominatie. Ze laat weten dat ze zich geen vluchteling meer voelt. „Ik voel me hier thuis. Ik ben 48 jaar, maar ik ben nog steeds op zoek naar wat het beste bij mij past. Ik blijf me ontwikkelen. Nu ben ik coach en mediator. Ik vind het mooi om een brug te kunnen slaan tussen verschillende culturen. Mijn droom voor de lange termijn is dat ik ooit een eigen huis kan kopen. Dan voel je je echt thuis.”


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

We zijn opnieuw ingekocht voor jeugd bij de gemeente Alkmaar en omstreken. We zijn nu ook WMO ingekocht bij de gemeente Alkmaar en omstreken en voor de basis GGZ. Wat betekent dat we binnen Bocah Dony

Deze week gestart met een nieuwe groep kinderen te begeleiden op de basisschool De Paperclip. De vorige groep hebben we vanuit Bocah Donya 9 weken begeleid. Voor Kindcentrum De Paperclip mag Bocah Don

bottom of page